7/24 ÜRÜNLERİMİZ VE SİPARİŞLERİNİZ HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ WHATSAPP: 0274 233 03 04
0

Serigrafi Baskı Püf Noktaları

Serigrafi Baskı 

Serigrafi Baskı bilgisayarda tasarlanmış çizimin şablona aktarılması ardından bu şablon yardımıyla çeşitli teknikler kullanılarak düz yüzeye aktarılma işlemidir.Baskı yüzeyi kağıt, kumaş olabilecegi gibi cam, metal, plastik hatta ahşap olabilmektedir.Serigrafi baskı yapabilmek için ihtiyacınız olan serigrafi boyası, ragle lastigi ve çerçeveye gerilmiş ipek gibi destek elemanları kullanılmaktadır.Bu yöntemi kullanarak istediginiz tasarım ve deseni istediginiz yüzeye basabilir kendi tasarımlarınıza hayat verebilirsiniz.

SERİGRAFİDE PÜF NOKTALAR

Serigrafi Baskı Yaparken Başarılı Bir Baskı Gerçekleştirmek İçin Çeşitli Püf Noktalar Vardır :

- Serigrafi malzemelerinin kaliteli seçilmesi baskı kalitesini ve ömrünü arttırır.

-Serigrafi baskı tasarımını dikkatlice tasarlamak gerekir.Tasarımda ne varsa en ufak noktasına kadar baskı sonrası yüzeyde de o olacaktır.

-Serigrafi baskı tecrübeyle başarılı hale gelecektir.Bu sebeple ne kadar çok baskı yaparsanız o kadar basarıluı baskılar elde edersiniz.

-Yapılacak baskıya uygun ipek numarası, ragle lastigi ve boya seçilmelidir.İçlerinden birisi dahil yapılacak baskıya uygun olmadıgında baskınız sorunlu olacaktır.Serigrafide birbirinden bagımsız bir çok faktör bulunur.Baskı sırasında veya sonrasında karşılaştıgınız sorunlar bu bagımsız faktörlerin birinden veya birkaçından kaynaklanabilir.Bu sebeple tüm faktörlerin ve koşulların uygun oldugundan emin olunuz.

TASARIMIN ÇERÇEVEYE AKTARILMASI SÜRECİ

Tasarımı yapılan çizimin film çıktısı özel makinalardan özel şeffaf kagıtlara alınır.Ardından tasarımın pozlanması iin boş serigrafi kalıbı çerçevesine gerilerek hazırlanız.Hazırlanan boş serigrafi kalıbına uygun emüsyon sürülerek kurutulur.Ardından çıktısı alınan film emüsyon üzerine yerleştirilerek pozlama makinasında belli bir süre bekletilir.Pozlama sonrası kalıp tazyikli su ile yıkanır.Sonun çerçevemiz baskıya hazır hale gelir.

BASKI ESNASINDA

Tasarımın çeşitli işlemler neticesinde aktarıldıgı pozlanmış çerçevemiz manuel baskı yapılacaksa baskı esnasında kaymayacak şekilde yerine sabitlenir.Asla ürünle temas edecek şekilde direk ürünün üzerine koyulmaz.Üzerindeki ipekğin esnekliğinden yararlanılarak baskı gerçekleştirilmektedir.Bu işlemin ardından yüzeye ve ipek numarasına uygun  serigrafi boyamız çerçevemizin içerisine dökülür.Ragle adını verdigimiz elastik spatula ile boya çerçeve üzerinde çekilir.Çerçe üzerinde bulunan serigrafi ipeginin gözeneklerinden ragle ile cekilen kısımda bulunan boya aşağıya süzülür ve baskı tamamlanır. Baskı yapılan yüzey fön makinası veya tersten ütülenerek kurutulabilir.

İHTİYACINIZ OLAN BASKI MALZEMELERİ

Serigrafi baskı yapabilmek için ihtiyacınız olan 3 temel baskı ekipmanına ihtiyacınız olacaktır.Bunların başında pozlanması tamamlanmış serigrafi ipegi gelir. Boya ve ragle lastigi diger gerekli ekipmanlardır.İpek numarasını tasarımınıza ve baskı yüzeyinize göre belirleyebilirsiniz.Bu 3 malzeme ile amatör şekilde baskınızı gerçekleştirebilirsiniz.

NEDEN SERİGRAFİ BASKI ?

Ucuz ve hızlı bir yolla kendi tasarımlarınızı basabilirsiniz.Üstelik bu yolla para kazanabilirsiniz.Serigrafi baskı eski bir baskı tekniği olmasına ragmen dayanıklılıgı ve görüntüsü ile diger baskı türlerinden daha başarılıdır.

 

Serigrafi Baskı Püf Noktaları
Ödeme Yöntemleri
WhatsApp Destek Hattı
Ana Sayfa
İndirimler
Hesabım
0
Sepet
Kendin Bas