7/24 ÜRÜNLERİMİZ VE SİPARİŞLERİNİZ HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ WHATSAPP: 0274 233 03 04
0

Serigrafi Nedir, Nasıl Yapılır ?

Oldukça eski bir baskı tekniği olarak öne çıkan serigrafi, günümüzde hala bir çok amaç doğrultusunda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Özellikle farklı baskı teknik yöntemleri ve uygun maliyeti sebebiyle öne çıkmaktadır.

SERİGRAFİ NEDİR ?

Boyanın rakle ismi verilen silikon malzemenin ipek üzerine sürülmesiyle elekten geçen boyanın yüzeye geçmesini sağlayan bir baskı yöntemidir.

Baskı yapılacak malzemeye bu sekilde boya aktarılmış olur.

Yapılan sitem dahilinde emüsyon kimyasalı ipek üzerine sürülür ve boyanın geçmesini istemediginiz yerlerden boyanın geçisini engeller.Üzeri kaplanmamış olan istediginiz desenin ipek üzerindeki kısımlarından ise boya geçerek şekil oluşur.

Serigrafi Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Hazırlanan kalıp (İpek gerilmiş kalıp) sadece bir desen içindir.Yeni bir desen basmak istediginizde yeniden emüsyon çekimi ve pozlama yapmanız gerekmektedir.

Diğer baskı yöntemlerine göre hem daha uzun ömürlü hemde daha daha ucuz bir baskı türüdür.Üstelik baskı sonrası baskının ömrü diğer yöntemlere göre daha uzundur.

Oldukça geniş bir yelpazede zengin boya çeşitlilğine sahiptir.Üstelik serigrafi yöntemi diger baskı yöntemlerine göre daha parlak ve canlı renkler elde etmenizi sağlar.

Bir çok yerde  ve alanda özel üretimler  serigrafi yöntemiyle yapılmaktadır. Böylelikle Doğal ve gerçekci görünüm elde edilmektedir.

Çerçeve üzerindeki ipek yırtılmadıgı sürece  üzerindeki deseni çıkarmak şartıyla tekrar tekrar üzerine yeni desenler pozlanabilir.

Kolaylıkla evinizde de bu baskı yöntemini uygulayabilirsiniz.İster kendi deseninizi isterseniz sitemizde bulunan diğer desenleri satın alarak baskı yapmak istediginiz yüzeye kolayca baskı yapabilirsiniz.

Serigrafi Nedir, Nasıl Yapılır ?
Ödeme Yöntemleri
WhatsApp Destek Hattı
Ana Sayfa
İndirimler
Hesabım
0
Sepet
Kendin Bas